LA FUNDACIÓ VIDEOTECA DELS PAÏSOS CATALANS promou la difusió i el coneixement de la realitat social i cultural dels països de llengua catalana, reforçant la memòria col.lectiva i la identitat nacional dels seus habitants, i actuant com a plataforma de difusió de la nostra cultura arreu del món. En un món sense fronteres cal definir i consolidar el nostre espai cultural i lingüístic dins la construcció de l'Europa del segle XXI i difondre el nostre patrimoni mitjançant diferents procediments. En aquest sentit la nostra fundació contribueix amb els projectes LA GRAN VIDEOTECADELS PAÏSOS CATALANS i LAVIDEOTECA.CAT.

LA GRAN VIDEOTECA DELS PAÏSOS CATALANS és un projecte audiovisual, estructurat en tretze col.leccions tematiques, que la Fundació edita amb la col.laboració de diverses institucions públiques i privades del país i que cobreix un espai important dins la nostra cultura. En primer lloc, perquè és la primera enciclopèdia audiovisual dels Països Catalans.

En segon lloc, perquè, gràcies a la projecció que possibiliten els mitjans audiovisuals, aspira a arribar a un públic majoritari.

En tercer lloc, perquè és una obra de divulgació de la realitat conjunta dels Països Catalans, tenint en compte la personalitat i la diversitat de cadascun dels països que els componen: Andorra, les Illes Balears, Catalunya, Catalunya Nord i el País Valencià. I, finalment, perquè aborda tots els aspectes que donen contingut a l'existència del nostre país: societat, economia, història, geografia, cultura, natura i medi ambient, ciència i tecnologia, etc. La seva edició en DVD, que inclou la versió catalana, castellana i anglesa, fa d'aquesta videoteca un document de primer ordre apreciat i valorat dins i fora del nostre país.

LAVIDEOTECA.CAT neix amb la voluntat d'esdevenir un potent mitjà de comunicació, basat en la difusió de documents audiovisuals relacionats amb la cultura catalana a través d'Internet. Les noves tecnologies han fet de l'audiovisual una eina importantíssima de comunicació dins la nostra societat per a la transmissió d'informació i de coneixements. El correcte aprofitament de les actuals tecnologies de la societat de la informació, ens permet obrir un espai a internet d'accés universal on mostrar el fons audiovisual de la videoteca, de la manera més simple, gratuïta i directa per a l'usuari-visitant.

Aquest projecte no és només la versió online deLA GRAN VIDEOTECADELS PAÏSOS CATALANS, sinò que a més, aprofitant la pròpia hipertextualitat d'Internet i l'ús d'una potent base de dades interna i d'una eficaç eina de recerca, ofereix a l'usuari enllaços a d'altres audiovisuals vinculats amb la recerca inicial, així com a pàgines web o a d'altres documents externs que li puguin resultar d'interés.

L'objectiu final és dotar a tots els interessats en la cultura catalana d'arreu del món d'un mitjà de comunicació on informar-se, aprendre i estudiar, mitjançant centenars de documents audiovisuals correctament indexats i catalogats.

 

Fundació Videoteca dels Països Catalans
València 523-525, Ecala Dta. 1er B, 08013 Barcelona
email: fundaciovideotecappcc@lavideoteca.cat
T. 931623601 M. 678336322
 
Crèdits