RAMON LLULL, ciència i acció - Difusió del pensament lul•lià (1289-1316)

La vida de Ramon Llull (1232?-1316?) va se intensa i apassionada com poques n’hi deuen haver hagut. La fe en el seu projecte el va portar a recórrer mitja Europa i una bona part del nord d’Àfrica i de l’Orient pròxim. Malgrat aquest moviment constant, Llull va produir una obra fabulosa per la seva ambició i per les seves dimensions: unes 235 obres sobre les matèries més diverses.

Edat, viatges i producció intel•lectual el van convertir en un personatge admirat i discutit en vida, conegut en els més alts cercles cortesans, eclesials i universitaris de l’occident medieval. Un cop mort, la fama i el renom, el mite i la veritat, els seus seguidors i els seus detractors, no van fer altra cosa que augmentar fins a unes dimensions insospitades i durant segles i segles. Fins al punt que podem dir que Ramon Llull és, d’entre els homes que han parlat i escrit en català, aquell que ha tingut una projecció espacial i temporal més vasta en tots els sentits.

Lul•listes de relleu internacional - Lola Badia, Antoni Bonner, Fernando Domínguez, Jocelyn N. Hillgarth, Charles Lohr, Amador Vega- remarquen la importància de l’obra del beat en l’història del pensament i de la literatura occidentals, i l’actualitat extraordinària del missatge lul•lià.

FITXA TÈCNICA

Col·lecció: VIURE I ESCRIURE: Literatura catalana antiga (segles XII a XVIII)
Direcció literaria: Joan Perera
Direcció artística: Joan Cruspinera
Guió : Albert Soler
Realització: Josep Oller
Música: Joan Barcons
Producció: Videoteca Catalana
Durada: 47 minuts
Any: 1994

Fundació Videoteca dels Països Catalans
València 523-525, Ecala Dta. 1er B, 08013 Barcelona
email: fundaciovideotecappcc@lavideoteca.cat
T. 931623601 M. 678336322
 
Crèdits